Ik wil bij de club!

zijn we allemaal multimensen

Zijn we niet allemaal Multimensen?

De dag waarvan ik wist dat ‘ie ging komen… Iemand vroeg me: “zijn we niet allemaal multimensen?” Het korte antwoord is JA, ik vind van wel. Maar uiteraard is er ook een lang antwoord, waarbij we misschien toch concluderen dat het niet zo is. Ik kan je in ieder geval uitleggen waar ik de spreekwoordelijke grens trek. Alsof dat belangrijk is. Anyway.

Let’s dive in.

De definitie van “Multimens” (lezen jullie mee @Van Dale?)

MIJN definitie van een Multimens is: iemand die veel kan, veel doet, veel wil. Ik richt me in het bijzonder op mensen die al die dingen die ze kunnen, doen en willen, in hun bedrijf proberen te proppen. Want: de zakelijke markt is er nog steeds enorm op gebrand dat je moet sPeCiAlIsErEn en NiChEn om “mee te mogen doen”, en ik vind dat bullshit. Vertel ik je HIER meer over.

Nu, elke zzp’er weet: in je eentje ben je het hele team. Je bent een beetje van de marketing, doet je eigen boekhouding (als je pech hebt) en moet ook je eigen sales doen. Heb je nog niks gedaan voor je klanten! Maakt dat je dan een Multimens? Mwah. Ik denk dat de meeste zzp’ers klusjes als de boekhouding en marketing zouden uitbesteden als ze zich dat kunnen veroorloven, tenzij je het ├ęcht heel leuk vindt. Maar ook ik zou adviseren om je te focussen op je klantwerk.

Dus Multimensen doen verschillende dingen voor hun klanten/doelgroep*

De mensen waar ik (het liefst) mee werk, wel. Die hebben of hele uiteenlopende diensten die ze in verschillende markten proberen weg te zetten. Of ze zijn van vele markten thuis en gieten dat in een superuniek aanbod voor hun klanten. Soms een beetje meer van dit, dan een beetje meer van dat – of gewoon een mix van alle magic. Afhankelijk van het “type” multimens dat je bent.

Note dat ik ook doelgroep* toegevoegd heb aan deze kop. Er zijn namelijk ook multimensen die (deels) hun geld verdienen als influencer, auteur, of andere “creator”-rollen. Die hebben niet per se klanten, maar een doelgroep. Of een fanbase, als je het een beetje lekker doet ­čśë

Maar zijn we nou allemaal Multimensen?

Ik vind van wel. Moeders bijvoorbeeld, vind ik de ultieme multimensen. Hoef je nog niet eens voor te werken – laat staan een eigen bedrijf te hebben. Keeping kids alive is al een multi-dagtaak, geloof ik. Zeker als je er meer hebt (mijn moeder noemde zich met vier kids altijd “de manager van het huis”, maar ook “de taxichauffeur”).

Ook als je geen kids hebt, maar wel een huishouden draaiend houdt, kom je voor mij in aanmerking voor de titel multimens. Ken je deze?

Dan heb je ook nog mensen die een rechttoe rechtaan baan hebben (voor zover die nog bestaan), maar er een (of meer) spannende hobby(‘s) op nahouden. Multimens? Dacht het wel.

En wat dacht je van mensen die promotie maken in hun carri├Ęre? Zijn dat niet ook gewoon stapelaars?

The Human Experience op zich is volgens mij hartstikke multi. Kortom: volgens mij zijn we allemaal Multimens, alleen al omdat je mens bent. Het leven is fucking complex, ook als je zelf niet complex bent – whuuut is she a poet?

Heb je last van je probleem?

De beste vraag die mij ooit gesteld is door een psycholoog (ja ja, ook ik heb mijn complexen), is:

Heb je last van je probleem?

Met andere woorden: loop je vast in je multi-heid, zie je door je eigen potentieel de mogelijkheden niet meer? Weet je niet hoe je het allemaal een beetje helder uitgelegd krijgt, zonder vlekken in je nek? Nee? Lekker voor je – en dat meen ik echt! You do you babe.

Loop je wel vast, dan ben ik er voor je. Wacht, dat was helemaal niet de vraag die ik wilde beantwoorden. Anyway.

Wat denk jij: zijn we allemaal Multimensen? Deel jouw visie in de comments!

Delen is liefde:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Meld je aan voor de

Clupdates

Een maandelijkse nieuwsbrief met al onze evenementen, nieuws en ander leuks dat je niet wilt missen!