Ik wil bij de club!

netwerken als multimens

Netwerken als Multimens: drie tips om een superverbinder te worden

Multimensen either love it or hate it: netwerken. Waar de één vlekken in z’n nek krijgt van de vraag “en wat doe jij precies?”, is de ander een natuurlijke verbinder. Hoe je het ook wendt of keert: het vermogen om sterke connecties te bouwen is cruciaal voor het bouwen en runnen van een succesvol bedrijf. Ook (of zeker!) als Multimens. In dit artikel duiken we dieper in de kunst van succesvol netwerken als Multimens.

Het belang van een toegewijd netwerk

Iedere ondernemer wil een netwerk waarvan die weet: hier kan ik op bouwen! Zo’n netwerk bestaat idealiter uit mensen die weten wat je doet, welke potentiële klanten ze naar je door moeten sturen, en wat je voor die mensen kunt betekenen. Enne, dit is natuurlijk een two way street: jij kent de mensen uit je netwerk ook heel goed, en maakt regelmatig toffe connecties. Zo draagt een toegewijd netwerk bij aan jouw (zakelijke) succes, en jij aan dat van hen.

Maar hoe weet je nou welke mensen je in je netwerk wil hebben, hoe je die connecties aangaat en onderhoudt? Dat leren we je in de podcasttraining “Netwerken voor Multimensen!” Deze komt snel online. Schrijf je effe in voor onze nieuwsbrief als je deze training absoluut niet wil missen!

Succesvol netwerken als Multimens: met deze tips lukt het wél 😉

Wanneer je een toegewijd netwerk wil opbouwen als Multimens, helpt het als je een paar dingen onder de knie hebt. Hieronder deel ik ze met je:

1. Wat is je doel?

Of je nu naar een netwerkevenement gaat, bij een netwerk aansluit of een-op-een mensen spreekt die je aan je netwerk wil toevoegen, het is altijd belangrijk dat je vooraf effe bedenkt wat je doel is. Wat wil je halen (en/of brengen!) bij dit evenement, uit deze club, uit deze persoon? Wat heb je nodig? Hoe concreter je dit kunt uitleggen, hoe makkelijker het wordt om de juiste mensen te spreken én “succes” te behalen.

Bonus tippie: maak je doelen niet te groot, maar lekker concreet. Dus niet: “ik zoek nieuwe klanten”. Maar “ik zoek [specifieke doelgroep] met [probleem/verlangen/uitdaging] waar ik [insert jouw dienst of product] voor kan betekenen. Ken jij toevallig mensen die ik zou kunnen bellen?”

netwerken als multimens
Het helpt natuurlijk ook enorm als je naar netwerkevenementen gaat waar je je in ieder geval op je gemak voelt. Omdat er lekker eten is, bijvoorbeeld!

2. Ga in gesprek!

In plaats van een gelikte pitch afvuren op iedereen die het maar horen wil, is het veel fijner (voor iedereen xD) als je “gewoon” in gesprek gaat. Tuurlijk, het is handig als je kunt vertellen wie je bent en wat je doet. (Ik geef hier binnenkort een Masterclass over in het Clubhuis, die kun je bijwonen en/of terugkijken!). Wat echter veel meer blijft hangen bij mensen, is hoe je op ze overkomt. Een robotachtige, ingestudeerde riedel kan dus heel erg tegen je werken.

Waar je altijd meer indruk mee maakt, is oprechte interesse. Stel vragen, en wees niet bang om ook vragen te beantwoorden. We zijn uiteindelijk allemaal maar mensen!

3. Deel je kennis én netwerk voor een win-win

Everybody loves mensen die hun kennis, ervaring en waardevolle inzichten delen. Stuur je daarnaast regelmatig de juiste mensen door? Dan ben je helemaal de bom, voor heel veel mensen. Zulke referenties zijn onbetaalbaar! (Hoewel: je zou best na kunnen denken over hoe je kunt verdienen met verbinden! Sabine van der Hulst, de netwerk-koningin met wie ik de Netwerken voor Multimensen training heb gemaakt, geeft daar regelmatig een toffe Masterclass over!)

Bonustip: on- en offline netwerken als Multimens

Voor het uitbreiden van je netwerk kun je natuurlijk allerlei netwerkevenenten afstruinen, maar kijk ook eens wat je kunt doen om online met toffe mensen te connecten. Als je social media gaat zien als tool om je netwerk uit te breiden, wordt het maken– van content misschien zelfs wel veel leuker!

De allerleukste Club voor Multimensen

Eén van de dingen die ik zelf het allertofste vind aan mijn netwerk, is het vinden van herkenning. Het kunnen sparren over ideeën, bedrijven en plannen zonder dat degene met wie je praat de draad kwijtraakt omdat je “zoveel verschillende dingen doet.” PRICELESS. Dit is één van de redenen dat ik het Clubhuis voor Multimensen ben begonnen: om Multimensen met elkaar in contact te brengen.

Door lid te worden, breid je in één klap je netwerk uit met ondernemers uit alle hoeken en gaten van het Multimensen-universum. Je vindt er altijd iemand die verstand heeft van iets waar jij mee strugglet, iemand die al eens iets geprobeerd heeft wat jij bedacht hebt, of iemand die jouw idee naar het volgende level kunt tillen. En als we dat niet zelf kunnen, kénnen we vast wel iemand die je wel verder kan helpen. Je weet wel, omdat we zo’n kei zijn in netwerken 😉

Je bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in het Clubhuis voor Multimensen! Klik HIER voor meer informatie!

Ik ben benieuwd: hoe denk jij over netwerken? Vind je het helemaal de bom, of sla je het liever over? Hopelijk heb je wat aan m’n tips! Wil je laten weten wat je eraan hebt in de comments?

Delen is liefde:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Meld je aan voor de

Clupdates

Een maandelijkse nieuwsbrief met al onze evenementen, nieuws en ander leuks dat je niet wilt missen!

WAIT A MINUTE

Op dit moment zijn we de puntjes op de J van groepstraJect aan het zetten.
Dat betekent dat je nog heeeeeeeeeeel even moet wachten om je te kunnen aanmelden.

MAAR

Dat betekent ook dat je, als je hieronder even je naam en e-mailadres invult:

* als eerste een mailtje krijgt wanneer je je écht kunt aanmelden

EN

* alleen in dat mailtje de allerbeste prijs en/of bonussen krijgt voor het programma.

Je zit, met het invullen van je e-mailadres hieronder, uiteraard nog helemaal nergens aan vast!