Ik wil bij de club!

veel ideeën

5 Tips voor Multimensen met een overload aan ideeën

Ben jij ook zo iemand die elke dag opstaat met meer ideeën dan er uren in een dag zitten? Geloof me, je bent niet alleen! Multimensen staan erom bekend dat ze overlopen van de goede ideeën. We zien overal kansen, willen écht iets bijdragen, en zijn retecreatief. Maar laten we eerlijk zijn: je kunt soms ook (een beetje) verzuipen in die ideeënvijver. Want hoe kies je nu het pareltje dat je volgende aanbod, project of zelfs bedrijf wordt? Geen paniek: in dit artikel deel ik 5 tips om om te gaan met een hoofd vol ideeën.

Let op: ik zeg heel bewust VOLGENDE aanbod. Het is niet mijn bedoeling of insteek om je voor de rest van je leven aan één aanbod te houden 😉 Daar geloof ik namelijk helemaal niet in. Sterker nog: ik geloof juist dat als je jezelf de vrijheid geeft – en de handvaten hebt – om je hengel steeds weer in die vijver te hangen, je gelukkiger, succesvoller én een leuker mens wordt. Wij Multimensen zijn niet gemaakt voor één idee. Laat die misvatting dus maar heel gauw varen, en duik in je ideeënvijver zo vaak je wilt!

Ready for some tips?

1. Omgaan met de ideeënvijver in je hoofd

Een eindeloze stroom van ideeën kan voelen als een double edged zwaard. Het is geweldig om een creatieve kop te hebben, maar een overvloed aan ideeën kan ook tot keuzestress, of erger nog, choice paralysis, leiden. Hoe je daarmee omgaat, vertel ik je hier.

Wanneer je weer eens dreigt te verzuipen in die stroom van ideeën, zou mijn eerste advies dan ook zijn: ga effe drijven. Je weet wel, net als met zwemmen. Even niet tegen de stroming in, of met de stroming mee, maar gewoon drijven. Veel ideeën hebben betekent nog niet dat je met elk van die ideeën iets moet. Adem in, adem uit. You’re okay.

2. Veel ideeën? Houd een ideeëndagboek bij

Je weet wel, voor het geval je ineens helemaal zonder ideeën zit (dat gaat nooit gebeuren, maar toch). Of: voor het geval dat je ineens ruimte, tijd en zin hebt om met een van die ideeën echt aan de slag te gaan. Hoef je in ieder geval niet meer helemaal from scratch te beginnen.

Bonustippie: koop een apart boekje, of maak een apart mapje in je Notion of Google Drive, waar je jouw ideeën inzet. Zo heb je ze allemaal bij elkaar, en hoef je niet door duizend boekjes en mapjes om bij dat ene “dat-was-écht-een-goeie” terug te vinden. Scheelt een hoop stress, kan ik je (uit ervaring 🙄) vertellen.

3. Weet waar je hoofd van AAN gaat

We hebben ze allemaal: van die “triggers” waarvan je Multimens-heid helemaal AAN gaat. Van gaten in de markt, mensen die zeggen “goh, maar kun je dan niet ook …”, tot dingen waarvan ik denk “dat kan ik beter.” Ik knal ze allemaal op mijn ideeënlijst!

In dit artikel deelde ik zes dingen waar mijn hoofd van kan ontploffen.

veel goede ideeën

4. Leer terugkerende ideeën herkennen

Soms heb je van die ideeën die maar blijven hangen, of steeds bij je terugkomen. Dat is voor mij altijd een teken dat ik er eens beter over na moet denken, het er met een paar mensen over moet hebben, een beetje onderzoek naar moet doen. Let wel: dit betekent nog helemaal niks. Ik kan het idee nog steeds loslaten als het blijkt dat het al bestaat, als het teveel moeite gaat kosten, of als ik er toch niet zo blij van word als ik ermee aan de slag ga.

5. Vis de échte pareltjes uit je ideeënvijver om er een nieuw aanbod van te maken

Als je, net als ik, ondernemer bent, ben je altijd op zoek naar je volgende aanbod. En misschien ben je nog geen ondernemer, maar wil je dat wel worden. Hoe dan ook: als je uit al die ideeën die in je vijvertje zwemmen, een nieuw aanbod wil vissen, kun je een paar simpele stappen doorlopen. In mijn gratis e-book “Van 1000 ideeën naar je volgende aanbod” laat ik je zien wat die stappen zijn, en kun je meteen aan de slag.

e-book "van 1000 ideeën naar je volgende aanbod"

Ben je benieuwd naar het e-book? Je downloadt ‘m helemaal gratis via deze link!

Delen is liefde:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Meld je aan voor de

Clupdates

Een maandelijkse nieuwsbrief met al onze evenementen, nieuws en ander leuks dat je niet wilt missen!